Fotoaparát ALPHA 7 IV je vybaven 33megapixelovým full-frame snímačem

 
Další 1 fotografie v galerii
Procesor BIONZ XR poskytuje vysokorychlostní ostření / Sony
Nový model ALPHA 7 IV je vybaven nejnovějším procesorem BIONZ XR a pokročilou funkcí ostření (AF), která vychází z vlajkového modelu Alpha 1.

Model ALPHA 7 IV je hybridní fotoaparát s vyspělou technologií videa s pokročilým ostřením, vylepšenou ovladatelností a funkcemi pro různé pracovní procesy.

Při vývoji tohoto modelu byl také brán ohled na životní prostředí, proto se při výrobě těla využívá originální recyklovaný plast SORPLAS. Také na obal byly využity recyklovatelné materiály a méně plastu.

Díky nově vyvinutému 33MP full-frame obrazovému snímači Exmor R CMOS se zadním osvitem dosahuje novinka dostatečně vysoké kvality obrazu a širokého rozsahu citlivosti ISO s možností rozšíření na ISO 50-204800. Vysoké rozlišení umožňuje fotoaparátu vyjádřit plynulou gradaci, jemné detaily a textury objektu při současném snížení šumu.

Dynamický rozsah 15 kroků umožňuje široké možnosti vyjádření, zatímco nastavení Creative Look pomáhá bez námahy vytvářet originální vzhled fotografií i videa.

Nejnovější procesor BIONZ XR používaný ve vlajkové lodi Alpha 1 poskytuje vysokorychlostní ostření, nepřerušované sériové snímání rychlostí 10 snímků za sekundu se sledováním AF/AE a velkou vyrovnávací paměť pro plynulé fotografování.

ALPHA 7 IV sleduje objekty pomocí funkce Real-Time Tracking a 759 body AF s fázovou detekcí AF s vysokou hustotou ohniskové roviny s fázovou detekcí, který pokrývá přibližně 94 % plochy snímače. Kromě toho nyní poprvé dokáže funkce Real-time Eye AF sledovat kromě člověka také oči ptáků a zvířat, a to jak u statických snímků, tak u natáčení videa. Přesnost detekce lidské tváře a očí je také přibližně o 30 % lepší než u modelu Alpha 7 III.

Model ALPHA 7 IV používá technologie převzaté ze skutečné filmové produkce včetně technologie S-Cinetone – která byla převzata ze série kamer Cinema Line společnosti Sony používaných širokou škálou filmařů a tvůrců obsahu – a poskytuje tak bohatý filmový výraz.

Kvalitního filmového záznamu je dosaženo díky záznamu 4K 60p v režimu Super 35mm a záznamu až 4K 30p s převzorkováním 7K v režimu full-frame. Nová kamera je také vybavena 10bitovým vzorkováním barev s hloubkou 4:2:2, které umožňuje přirozenou gradaci, kodek XAVC S-I uvnitř snímku pro efektivnější pracovní postupy při úpravách a XAVC HS pro dvojnásobnou účinnost komprese.

Tvůrci videí mohou nahrávat videa ve 4K 60p 10bit 4:2:2 nepřetržitě více než hodinu díky konstrukci odvádějící teplo. Režim optické stabilizace ‚Active Mode‘ napomáhá optimálnímu výkonu při nahrávání. Tvůrci mohou rovněž těžit z dotykového zadního LCD panelu typu 3.0 s 1.03 miliony bodů (přibližně), který se vyklápí do strany s možností vyklopení do různých úhlů, z tlačítka REC umístěného na horní straně fotoaparátu či vysokokapacitní baterie typu Z. Nový model ALPHA 7 IV bude v prodeji od poloviny prosince 2021, a to za 74 990 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama