Huawei Watch GT3: Nejlepší chytré hodinky s GPS

 
Další 2 fotografie v galerii
Nejlepší chytré hodinky s GPS / archiv klienta
Chytré hodinky v podstatě nabízejí snadnější dostupnost a přenositelnost, protože jsou kompaktnější a bezpečnější ve srovnání s mobilními telefony. Zejména pro ty, kteří jsou aktivní v přírodě nebo jsou stále na cestách, se chytré hodinky ukazují jako neocenitelně praktické a funkční. Když už mluvíme o outdooru, chytré hodinky se vyvinuly tak, že mají dokonce vestavěné GPS, které jsou výjimečně skvělé pro outdoorové typy. Ale co je to vlastně GPS? A jak funguje GPS?

Global Positioning System (GPS)

Global Positioning System, neboli GPS, sleduje přesnou polohu a okolí uživatele prostřednictvím informací shromážděných ze satelitů GPS. Satelity GPS obíhají kolem Země a shromažďují shromážděná data, která jsou poté odesílána do systémů GPS, které kvantifikují a určují přesnou polohu uživatele. Ve venkovním prostředí a při běhání poskytují chytré hodinky GPS informace v reálném čase o přesné poloze a cestě uživatele během běhu nebo venkovního podniku. Chytré hodinky GPS obvykle sledují data, jako je nadmořská výška prostředí, tempo běhu a celková vzdálenost.

Chytré hodinky GPS

Chytré hodinky GPS v podstatě využívají mnoho funkcí standardního GPS pro aktivní úkoly, jako je běh, a činí je snadno dostupnými pro snadné použití jako náramkové hodinky. Systémy GPS s vysokou přesností na chytrých hodinkách není snadné sehnat a obvykle je najdete na nejlepších chytrých hodinkách s GPS. Integrovaná GPS umožňuje uživatelům aktivně sledovat svůj pokrok během běhu nebo dobrodružství bez potíží s ručním trasováním cest na mapě. Chytré hodinky GPS jsou obzvláště užitečné, protože jsou obecně navrženy tak, aby vyhovovaly outdoorovým aktivitám, díky čemuž jsou vhodné nejen pro sledování času, pokroku a umístění, ale také jsou schopné vydržet nošení během aktivit.

HUAWEI Watch GT3

S dostatkem chytrých technologií a lepším než průměrným designem jsou Huawei Watch GT3 solidním konkurentem mezi nejlepšími chytrými hodinkami s GPS. Jeho chytré funkce jsou dostačující k vysoce efektivnímu a praktickému použití, ale z hlediska funkcí jsou těsně pod těmi nejlepšími z nejlepších. Huawei Watch GT3 nabízí slušný výkon a prokázaly, že jsou více než schopné jako spolehlivé aktivní chytré hodinky pro téměř jakékoli cvičení nebo outdoorové aktivity. GT 3 kombinuje působivý design se solidními specifikacemi, které jsou ve své cenové hladině poměrně rozumné. Nemusí mít nutně neuvěřitelnou cenu k výkonu, ale snadno patří k těm levnějším.

Konstrukce sestavení

Huawei GT3 s poutavým velkým displejem nabízí okamžitě výrazný a výjimečný displej. Obrazovka je znatelně větší u 46mm varianty ve srovnání s 42mm, ale obecně vypadá skvěle v obou velikostech. Bez ohledu na to je obrazovka nejen velká u obou variant, ale přichází s působivě živým a přitažlivým displejem, který je docela příjemný pro oči. Ve skutečnosti je jas displeje obzvláště a znatelně vysoký ve srovnání s jinými chytrými hodinkami a většinou displejů.

Displej je vybaven AMOLED displejem s chytře navrženým krytem a je pokryt skleněným panelem, který se po okrajích lehce zakřivuje směrem ke spodní části. Důsledně absolutní přechod mezi sklem a krytem dává bezproblémový vzhled, který zastiňuje stylový vzor konkurentů chytrých hodinek.

GT 3 se dodává až ve 3 různých povrchových úpravách pro obě velikostní varianty, včetně kovového, sportovního nebo koženého řemínku. Díky těmto 3 jedinečným možnostem ponechává GT3 velký prostor pro osobní preference a celkovou přitažlivost. U 46mm varianty je kovový povrch dodáván jako spojovací pásek. A na menší 42mm variantě je kovový povrch vyroben z materiálu podobného milánské smyčce. Řemínky hodinek jsou vyrobeny z materiálu, který se ukázal jako vysoce odolný při opotřebení a účinně odolný proti nečistotám, vodě a rzi.

Funkce GPS

Huawei GT3 podporuje systémy a satelity Glonass, Galileo, GPS, QZSS a Beidou. Díky dvoukanálovému systému GNSS je sledování polohy a přesnost výrazně vylepšena pro přesnější detaily v okolí. To výrazně zlepšuje venkovní signály pro mnohem stabilnější a přesnější detaily určování polohy z GPS. Systém GPS na Huawei GT3 nemusí mít žádné dramaticky znatelné informace o sledování, ale velmi pomáhá při identifikaci terénu a nadmořské výšky okolního prostředí. Podrobnosti o terénu týkající se nadmořské výšky jsou obzvláště přesné a užitečné pro navigaci a pomáhají nastavit optimální cesty pro venkovní aktivity a běh. Rychlost určování polohy na GT3 se údajně zvýšila o více než 50 %, což znamená rychlejší aktualizace sledování pokroku a polohy v reálném čase. Rychlost určování polohy je dále podporována mnohem spolehlivějším výkonem prostřednictvím funkcí proti rušení, které pomáhají urychlit přenos informací o sledování do systému GPS. Díky vylepšenému příjmu venkovního signálu pro přesnější detaily polohy a rychlejší aktualizaci sledování jsou GT3 bezpochyby silným uchazečem mezi nejlepší chytré hodinky s GPS.

Navigace na GT3 je k dispozici offline, což poskytuje praktickou funkci pro nasměrování zpět při náhodném vybočení z kurzu a ztrátě směru. Průvodce trasou zpět poskytuje uživatelům sugestivní hlasovou umělou inteligenci, která nabízí podrobnosti o sledování, jako jsou doporučené cesty, kterými se vydat, a zbývající čas a vzdálenost potřebná před příjezdem do cíle. Tento nástroj trasy zpět je zvláště užitečný při průzkumu neznámých nebo nových oblastí. Po každém podniku GT3 vytvoří směrovací cesty, které jsou dostupné v softwaru Health. To automaticky zaznamenává a poskytuje nové trasy v nových oblastech pro snadnou navigaci příště.

Monitorování srdeční frekvence

Podobně jako u systému GPS je sledování srdečního tepu stejně přesné s vylepšeným modulem srdečního tepu z předchozích verzí. Zakřivený design podél skleněného krytu pomáhá zvýšit pohodlí při nošení a blokuje všechna rušivá venkovní světla pro nejlepší a nejpřesnější údaje z monitorování srdeční frekvence.

Baterie

Huawei GT3 šlape nad konkurencí masivní baterií schopnou vydržet až 2 týdny u 46mm varianty a až týden u menší 42mm. Výdrž baterie samozřejmě závisí také na používání chytrých hodinek s 46mm, které údajně vydrží jen něco málo přes týden při intenzivním používání. Naopak 42 mm při trvalém těžkém používání vydrží přibližně 4 dny. K nadprůměrné velikosti baterie přispívá její odolnost, díky které vydrží tak dlouho. Bez ohledu na to je životnost baterie u GT 3 působivě lepší z hlediska životnosti a velikosti ve srovnání s jejími konkurenty. Pozoruhodné je, že 2týdenní baterie je neuvěřitelně obrovský rozdíl na rozdíl od nejnovějších Apple Watch 7 s pouze 18 hodinami baterie.

Bezdrátové nabíjení

Bezdrátové nabíjení je podporováno na Huawei GT3, což se hodí zejména pro outdoorové aktivity, kde by dobíjení za běhu mělo být co nejpohodlnější a nejefektivnější. I když zapomenete nabíječku, reverzní nabíjení GT3 prostřednictvím mobilního telefonu eliminuje problémy se situací vybití baterie.

Závěr

Pokud jde o přesnost monitorování srdečního tepu a sledování GPS, Huawei watch gt 3 se ukazují jako solidní a spolehlivý společník pro dobrodružné outdoorové průzkumníky a fitness nadšence. Zejména díky systému GPS poskytuje GT3 výjimečně přesné sledování polohy a detaily, které patří mezi nejlepší chytré hodinky s GPS. Chytré hodinky schopné bezdrátového nabíjení, svižné uživatelské rozhraní, solidní výkon, obrovská baterie, kvalitní displej a spolehlivě přesná data již tvoří skvělý design, přesto je Huawei GT3 posouvá dále s mnoha dalšími úžasnými funkcemi. Pokud jde o chytré hodinky, Huawei GT3 je velkým krokem správným směrem.

Mohlo by vás zajímat

Reklama