Nikon přichází s novým fotoaparátem řady mirrorless, přístrojem Z 8

Přístroj Z 8 je prvním fotoaparátem Nikon mirrorless vybaveným dvěma porty USB-C / Nikon
Společnost Nikon tento týden přidala do své řady profesionálních fotoaparátů mirrorless řady Z výkonný přístroj Z 8. Nový model nabízí řadu funkcí fotoaparátu Z 9 v lehkém těle a poskytuje hybridním tvůrcům v oblasti videa i statických snímků zajímavou všestrannost pro oživení jejich tvůrčích vizí.

Díky kombinaci vysoké výkonnosti a kompaktní konstrukce je Z 8 velmi zajímavým následovníkem fotoaparátu Z 9 a skutečným tvůrčím nástupcem modelu D850.

Tělo přístroje Z 8 s hmotností pouhých 910 g je dle webu výrobce o 30 % menší než Z 9 a o 15 % menší než D850. Jde tak o vhodný hybridní fotoaparát pro tvůrce, kteří chtějí lehčí tělo pro fotografování z ruky nebo či fotoaparát formátu FX, který bude perfektně vyvážený v libovolné kamerové kleci a také na většině kardanových závěsů. 

Fotoaparát Z 8 s vysokým výkonem v oblasti videa i statických snímků nabízí 45,7 milionu pixelů pro statické snímky a nativní rozlišení 8,3K pro video. Stejný obrazový snímač CMOS typu „stacked“ a systém zpracování obrazu EXPEED 7 jako u fotoaparátu Z 9 zaručují špičkovou kvalitu obrazu přímo ve fotoaparátu a poskytují tvůrcům maximum všestrannosti pro přizpůsobení libovolnému pracovnímu postupu.

Video lze zaznamenávat v množství různých snímacích frekvencí a kodeků včetně 12bitového formátu RAW pro video až 8,3K/60p nebo 4,1K/120p.

Fotografové mohou pracovat s řadou velikostí souborů a snímacích frekvencí včetně ohromující frekvence 120 sn./s. Tvůrcům obsahu HDR zaznamenává fotoaparát 10bitové statické snímky HEIF a 10bitové video HLG.  

Fotoaparát Z 8 je vybaven profesionálním utěsněním proti povětrnostním vlivům a stejnou odolností proti chladu jako vlajkové lodě Nikon D6 a Z 9 pro jistotu spolehlivého provozu za nízkých teplot.

Přístroj Z 8 je rovněž prvním fotoaparátem Nikon mirrorless vybaveným dvěma porty USB-C, což umožňuje rychlý přenos snímků během nabíjení. Kromě fotoaparátu je zde také objektiv NIKKOR Z pro každou tvůrčí ideu a každý rozpočet, plus příslušenství třetích stran od kardanových závěsů až po mikrofony a další vybavení. 

Zdroj: Nikon

Mohlo by vás zajímat

Reklama