Nové vysokorychlostní DDR5 paměti s vysokým potenciálem přetaktování

Paměti IRDM DDR5 jsou k dispozici v širokém rozsahu rychlostí / Wilk Elektronik SA
Wilk Elektronik uvedl na trh vysokorychlostní DDR5 paměti pod svou herní značkou IRDM. U-DIMM paměti mají vysoký potenciál přetaktování a rychlosti až 6800 MHz, spotřebovávájí o třetinu méně energie a disponují technologiemi dosud vídanými jen u serverů.

Paměťové moduly IRDM DDR5 nabízejí novou kvalitu nepřetržitého provozu a hraní her a poskytují dle webu výrobce až 50% nárůst šířky pásma oproti čtvrté generaci.

Paměti IRDM DDR5 jsou k dispozici v širokém rozsahu rychlostí: 5600 MHz (CL30), 6000 MHz (CL30), 6400 MHz (CL32) a 6800 MHz (CL34). Pro každou z těchto možností se moduly prodávají v sadách Dual Channel: 2×16 GB nebo 2×32 GB s napájecím napětím 1,35 V a 1,45 V (pouze 6800 MHz).

Moduly IRDM DDR5 poskytují obrovskou rychlost a výkonnostní efektivitu při stabilním provozu a nižší spotřebě energie. Ve srovnání s DDR4 spotřebovávají až o 30 % méně energie.

Výkon modulů úspěšně využijí hráči, příznivci přetaktování i profesionálové, kteří denně používají programy pro úpravu fotografií a videa, rendering nebo zpracování velkých objemů dat. Všichni výše jmenovaní vyžadují špičkové, vysokorychlostní počítačové sestavy podporované nejnovějšími paměťovými moduly páté generace.

Paměti DDR5 představují technologickou revoluci z hlediska kvality a výkonu. Zvýšení komfortu obsluhy a rychlosti hardwaru pocítí zejména ti uživatelé, kteří na nový standard přejdou přechodem ze starších technologií, jako jsou DDR4 nebo DDR3.

V případě standardu DDR5 by dosažení vysokých rychlostí, kapacit a výkonu nebylo možné, nebýt změn v architektuře čipu DDR5 DRAM a využití řady dostupných špičkových řešení, která byla dříve vyhrazena výhradně pro pokročilá serverová řešení.

Technologie ECC (on-die ECC), která se dříve vyskytovala v serverových řešeních, eliminuje bitové chyby v modulu DRAM, čímž je dosaženo maximální možné spolehlivosti. Jednou z nejdůležitějších součástí pamětí páté generace je PMIC (Power Management Integrated Circuit). Zajišťuje energetickou účinnost a stabilitu napětí.

IRDM DDR5 jsou vybaveny SPD HUB, což je sada obvodů, která má mimo jiné integrovaný teplotní senzor. Umožňuje přenos důležitých údajů pro konfiguraci nastavení, jako je rychlost, latence a v případě modulů IRDM s potenciálem OC – načtení profilu XMP 3.0 nebo AMD EXPO.

Paměťové moduly IRDM DDR5 jsou vybaveny nízkoprofilovým černým chladičem. Vzhled doplňují stříbrné detaily, stylově příbuzné s ostatními produkty řady IRDM, včetně SSD a modulů DDR4.

Zdroj: Wilk Elektronik SA

Mohlo by vás zajímat

Reklama