Širokoúhlé záběry i extrémní optické přiblížení nabízejí dva nové kompaktní fotoaparáty

 
Další 1 fotografie v galerii
Oba modely disponují obrazovým snímačem CMOS s 16 miliony pixelů / Nikon
Obě novinky společnosti Nikon představují to nejlepší ve své kategorii, tedy mezi digitálními fotoaparáty s extrémním optickým zoomem. Zejména model Coolpix B600 jistě zaujme fotografické nadšence díky svému 60násobnému optickému přiblížení.

Modely jsou lehké a snadno ovladatelné kompaktní fotoaparáty, jež kromě širokoúhlých snímků zvládnou i záběry vzdálených scén s dlouhým ohniskem i při slabém osvětlení.

Nejprve se podíváme na digitální fotoaparát Coolpix A1000, který disponuje 35násobným optickým zoomem (ohnisková vzdálenost se pohybuje od širokoúhlých 24 mm až po 840 mm), integrovaným elektronickým hledáčkem a nabízí také záznam snímků ve formátu RAW (lze tedy ukládat nekomprimované snímky).

Novinka nahrává videosekvence ve formátu 4K (konkrétně ve formátu Full HD s frekvencí až 60 snímků za sekundu) a má výklopný dotykový monitor, na kterém můžete snadno komponovat snímky z různých úhlů. Praktický je boční ovladač zoomu a tlačítko zoomu se skokovým vrácením, jež umožňuje plynulé nastavení zoomu.

Druhý fotoaparát, Coolpix B600, má dokonce 60násobný optický zoom (ohnisková vzdálenost se pohybuje opět od 24 mm, v tomto případě ovšem až do 1 440 mm), velký monitor (3palcový LCD displej s 921 000 pixely)  a pevný grip. Tento model nahrává videosekvence ve formátu Full HD se stereofonním zvukem.

Tato novinka je vybavena i velmi rychlým automatickým zaostřováním. Díky zaostřování s vyhledáním hlavního objektu se tak podaří zaostřit na vše dostatečně svižně i při nízké hladině osvětlení.

Oba modely disponují obrazovým snímačem CMOS s 16 miliony pixelů a technologií přímého osvětlení fotodiod a funkcí redukce vibrací, což by mělo v praxi umožňovat pořizovat dostatečně ostré a jasné fotografie i za nízké hladiny osvětlení. Model CoolPix A1000 bude v prodeji za 10.990 Kč, levnější CoolPix B600 pak za 8.990 Kč. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama