Odborníci upozorňují, že satelitní televize za korunu je nesmysl: Na zákazníky číhají skryté poplatky

 
Další 1 fotografie v galerii
Pokud zůstanete u pozemního příjmu televize, nezaplatíte na poplatcích ani korunu / Pixabay
Letošní přechod z pozemního digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T na nový standard DVB-T2 doprovází řada dezinformačních kampaní ze strany poskytovatelů placené satelitní televize.

Například největší tuzemská satelitní služba Skylink se snaží prostřednictvím rozporuplných informací o tzv. druhé televizní digitalizaci získat nové zákazníky, jimž slibuje satelitní přijímače, instalaci a aktivaci služby za jednu korunu. Přitom avizovaná cena je podle odborníků zavádějící.

To potvrzují i specialisté na problematiku příjmu televizního a rozhlasového vysílání online deníku Televizníweb.cz, podle kterých se akční nabídka satelitní služby Skylink týká pouze těch zájemců, kteří se satelitnímu operátorovi upíší minimálně na dva roky a objednají si některý ze základních programových balíčků, nikoli však omezenou programovou nabídku.

Nejlevnější základní balíček Smart vyjde na 239 korun měsíčně, nejdražší Komplet na 1 100 Kč měsíčně. Násobeno 24 měsíci, na které se zákazník musí upsat, aby získal instalaci a přijímač za korunu, vychází nejnižší nabídka na 5 736 korun a nejdražší dokonce na 26 400 Kč. Navíc od března základní programový balíček Smart u Skylinku zdraží na 259 korun měsíčně, takže instalace a přijímač za korunu ve skutečnosti vyjdou zájemce nejméně na 6 216 korun.

Dokonce ani instalace satelitní služby Skylink ve skutečnosti není za korunu. Smluvní technici si totiž účtují cestu k zákazníkovi a materiál – výložník nebo konzoli pro uchycení paraboly a případné použití plošiny nebo instalaci paraboly na střeše, což je v případě satelitní televize velmi pravděpodobné.

Z výhodné akce „za korunu“ se tak může pořizovací cena satelitní služby Skylink vyšplhat na několik tisíc korun. Podobně nekale Skylink postupoval již při první televizní digitalizaci v letech 2008 až 2012, kdy divákům sliboval základní programovou nabídku zdarma.

Jakmile byla digitalizace dokončena, Skylink zavedl pro omezenou základní programovou nabídku servisní poplatek 29 korun měsíčně, který každoročně zvyšuje. Aktuálně tento poplatek činí 89 Kč.

Je tedy důležité upozornit "televizní obec", že pokud by uživatel zůstal u pozemního příjmu televize, nezaplatí na poplatcích ani korunu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama