LG přichází s prvním bezdrátovým průhledným OLED televizorem na světě

Televizor je ve vypnutém stavu prakticky neviditelný, zcela splývá s prostředím / LG Electronics
Společnost LG Electronics představila na veletrhu CES 2024 první bezdrátový průhledný OLED televizor na světě. Model SIGNATURE OLED T kombinuje průhlednou OLED obrazovku s rozlišením 4K a technologii bezdrátového přenosu obrazu a zvuku.

Sledování obrazovky tak bude představovat zážitek, jaký dosud nebyl možný. OLED T otevírá svět téměř neomezených možností a dává dle webu výrobce uživatelům nebývalou svobodu při pečlivém zařizování jejich obytných prostor.

To vše doplňuje dostatečně vysoká kvalita obrazu a výkon OLED panelu společnosti LG, který je vybaven novým procesorem Alpha 11 AI. Model SIGNATURE OLED T prostě osvobozuje uživatele od dominantní černé obrazovky, která může narušovat design jejich domova.

Televizor OLED T se svým průhledným displejem dokonale ladí s okolím i při zachování 77palcové obrazovky. Ve vypnutém stavu je prakticky neviditelný, splývá s prostředím a zbavuje uživatele dlouholetého problému, co dělat s „velkou černou obrazovkou“. Průhledná obrazovka televizoru také pomáhá zvětšit prostor a navozuje pocit jeho otevřenosti.

Nový televizor LG OLED T s sebou přináší mnoho nových možností, jak co se týče umístění v místnosti, tak ohledně různých uživatelských zážitků. Průhledná obrazovka OLED totiž nemá omezení obvykle spojená s běžnými televizory. Televizor už nemusí být umístěn u stěny. Místo toho můžete OLED T přesunout doprostřed místnosti a vytvořit z něj přepážku nebo ho postavit k oknu, aniž by bránil výhledu ven.

Dodávaný box Zero Connect Box, který využívá technologii bezdrátového přenosu pro přenos obrazu a zvuku v rozlišení 4K do televizoru, také umožňuje uživatelům umístit televizor kamkoliv bez ohledu na to, kde jsou v místnosti umístěny elektrické zásuvky. Díky absenci kabelů mezi boxem Zero Connect Box a televizorem OLED T si uživatelé mohou užívat dokonalé prostředí bez kabelů.

Modulární konstrukce OLED T navíc usnadňuje různé způsoby instalace. Televizor OLED T se dodává jako volně stojící, k umístění u stěny nebo k montáži na stěnu. Zákazníci si ho mohou dále přizpůsobit přidáním stojanových nebo visutých polic po obou stranách obrazovky, aby co nejlépe vyhovoval jejich jedinečnému vkusu a preferencím.

Průhledný OLED televizor umožňuje majitelům objevovat nové formy zábavy a používání díky dvojímu způsobu zobrazení: průhlednému nebo neprůhlednému. Díky funkci Always-On-Display (AOD) se z OLED T stane průhledné digitální plátno pro prezentaci uměleckých děl, videí nebo fotografií.

Obsah zobrazený na průhledné obrazovce se zdánlivě vznáší ve vzduchu, ale zároveň splývá s okolním prostorem a vytváří působivý vizuální efekt přinášející jedinečnou atmosféru. Další možností je funkce T-Bar, která nabízí užitečný informační ukazatel ve spodní části obrazovky.

Na panelu T-Bar se zobrazují upozornění na zprávy, aktualizace počasí nebo názvy přehrávaných skladeb, zatímco zbytek obrazovky poskytuje jasný a ničím nerušený výhled na prostor za ním. 

Chcete-li zobrazit lepší obraz OLED, jednoduše stisknutím tlačítka zvyšte kontrast obrazovky. Uživatelé tak mohou okamžitě zesílit kontrast a naplno využívat vylepšenou kvalitu obrazu OLED díky novému procesoru Alpha 11 AI, který přináší čtyřikrát vyšší výkon pro používání umělé inteligence. V porovnání s předchůdcem se grafický výkon dle údajů výrobce zlepšil o 70 % a rychlost zpracování je vyšší o 30 %.

Zdroj: LG Electronics, CES 2024

Mohlo by vás zajímat

Reklama