V Česku je konečně možné platit i smartphonem nebo chytrými hodinkami

 
Další 1 fotografie v galerii
Každá transakce je schválena jednorázovým bezpečnostním kódem, který je unikátní a dynamický / Apple
Tento měsíc se konečně rozhoupaly i tuzemské banky, protože svým klientům zpřístupní službu Apple Pay, která umožňuje rychle a pohodlně platit i v Česku mobilním zařízením způsobem, který je snadný, bezpečný a diskrétní. Mezi prvními spustila Apple Pay již včera Moneta Money Bank.

Pokud použijete kreditní nebo debetní kartu k placení prostřednictvím Apple Pay, její číslo není uchováno v mobilním zařízení, ani na serverech společnosti Apple. Unikátní číslo je totiž přiřazeno, zašifrováno a bezpečně uloženo v bezpečnostním prvku přímo na zařízení. Každá transakce je schválena jednorázovým bezpečnostním kódem, který je navíc unikátní a dynamický.

Aktivovat Apple Pay je snadné a uživatelé čerpají všechny výhody a odměny nabízené jejich kreditními a debetními kartami. Platit prostřednictvím Apple Pay na bezkontaktních terminálech v obchodech mohou majitelé chytrých telefonů iPhone SE, iPhone 6 a novějších či chytrých hodinek Apple Watch.

Nakupování po internetu v aplikacích a na webových stránkách, které akceptují Apple Pay, lze pomocí otisku prstu (Touch ID), nebo dvojitým stisknutím postranního tlačítka a pohledem do telefonu iPhone X pro ověření skenem obličeje (Face ID). S Apple Pay není potřeba ručně vyplňovat dlouhé platební příkazy či opakovaně zadávat doručovací a fakturační adresu.

Platit v aplikacích či prohlížeči Safari prostřednictvím Apple Pay mohou majitelé chytrých telefonů iPhone 6 a novější a iPhone SE, tabletů iPad Pro, iPad páté generace, iPad Air 2 a iPad mini 3 a novější. Platit Apple Pay v prohlížeči Safari je možné na jakémkoliv počítači Mac uvedeném na trh v roce 2012 či později s operačním systémem macOS Sierra a potvrdit platbu iPhonem 6 či novějším nebo chytrými hodinkami Appe Watch, nebo otiskem prstu (Touch ID) na novém MacBook Pro.

Od dnešního dne můžete platit mobilními telefony a hodinkami od Applu také s Twistem, českou platební aplikací. Právě díky Twistu mohou Apple Pay využívat také zákazníci bank, které Apple Pay zatím nenabízí, aniž musí měnit banku.

Mohlo by vás zajímat

Reklama