Cena baterií do notebooků klesla na historické minimum: Letos ovšem dojde ke zdražení

Na hodnotu akumulátorů bude mít letos vliv nárůst nákupních cen zboží / Pixabay
Cena baterií do notebooků v roce 2018 činila v průměru 1 298 Kč. Hodnota akumulátorů dlouhodobě klesala a loni se ustálila na historickém minimu. Letos však dojde ke zdražení akumulátorů do notebooků i mobilních telefonů.

Zdražení se bude pohybovat kolem 6 %. Stojí za ním zvýšení nákupních cen baterií, změny kurzů i vyšší náklady na logistiku.

V roce 2018 došlo k dalšímu poklesu cen a průměrné hodnoty baterií do mobilních přístrojů meziročně poklesly o několik desítek korun. Baterie do notebooků tak loni byly vůbec nejlevnější. V roce 2019 však lze podle odborníků z internetového obchodu BatteryShop.cz očekávat, že ceny akumulátorů budou po mnoha letech pomalu stoupat.

Na hodnotu akumulátorů bude mít letos vliv nárůst nákupních cen zboží. To může vést ke zdražení baterií o 5 až 6 procent. Dále pak ceny ovlivňují změny kurzu české koruny vůči strategickým měnám, které způsobují výkyvy na úrovni 15 procent. A v neposlední řadě jsou to zvyšující se náklady na logistiku.

Ceny akumulátorů do mobilních přístrojů se dle statistik meziročně téměř nezměnily. Baterie do notebooků loni vyšly v průměru na 1 298 Kč, cena baterií do mobilních telefonů pak činila 232 Kč.

Obchod BatteryShop.cz registroval v kategorii baterií do notebooků největší zájem o akumulátory značky T6 power do přenosných počítačů Acer Aspire. V kategorii baterií do mobilních telefonů byla nejvyšší poptávka po akumulátorech do zařízení Nokia.

Mohlo by vás zajímat

Reklama