Kompaktní notebook s 13palcovým displejem a s procesorem Intel 8. generace

 
Další 1 fotografie v galerii
Nová generace notebooků Huawei přináší funkci Share OneHop / Huawei
Cestování s notebookem může být často nepohodlné, především kvůli vyšší hmotnosti přístroje. Nový MateBook 13 je však natolik lehký, že skoro zapomenete, že jej s sebou máte.

Novinka mezi ultra tenkými notebooky, Huawei MateBook 13, je skutečně pro mobilní uživatele dobrou volbou. Jeho velikost o rozměrech listu A4, váha pouhých 1,3 kilogramy a tělo štíhlé 14,9 milimetru z něj dělají skutečně vhodného společníka i na cesty.

Obrazovka u nového MateBook 13 je lemována rámečky o šířce pouhých 4,4 mm. Pro ještě pohodlnější uživatelský zážitek je obrazovka přístroje v poměru 3:2, na rozdíl od klasických 16:9, jak tomu je u většiny notebooků. To znamená, že si můžete zobrazit více obsahu i na menší ploše.

O výkon se stará 8. generace (Whiskey Lake) procesoru Intel core i5-8265U. V pravém horním rohu notebooku pak naleznete tlačítko OneTouch, které kombinuje tlačítko pro zapnutí a čtečku otisku prstu. To se postará nejen o ochranu vašeho soukromí, ale i o snadné užívání notebooku.

Jedním stiskem totiž můžete rychle zapnout či probudit počítač a pokračovat v práci bez nutnosti zadávat heslo nebo znovu přikládat prst. Díky odemykání pomocí čtečky se pak kromě vás do notebooku nikdo jiný nedostane. 

Ať už se chcete podělit o poznámky se spolužáky nebo ukázat prezentaci kolegům, je potřeba, aby toto sdílení probíhalo co možná nejrychleji. Nová generace notebooků Huawei proto přináší funkci Share OneHop, díky které spolu váš notebook i smartphone mohou vzájemně komunikovat a sdílet data. To vše bez kabelu nebo zdlouhavého kopírování.

Stačí pouze přiložit smartphone k notebooku a prostřednictvím standardu NFC mohou obě zařízení komunikovat a sdílet soubory. To vše spustíte jediným klepnutím na obrazovku. A co víc, pokud jste si pořídili fotografii psaného textu, MateBook 13 dokáže vyfocený text sám přečíst a převést do psané formy. Můžete si jej tak jednoduše překopírovat například do jiné aplikace.

Mohlo by vás zajímat

Reklama