Plné využití notebooků umožňují víceportové USB-C rozbočovače a adaptéry

Víceportové USB-C rozbočovače poskytují více možností připojení / Verbatim
USB-C, nový standard USB, je již součástí zařízení, jako jsou nejnovější notebooky, MacBooky, telefony a tablety, a rozšíří se téměř do všech zařízení, které v současné době používají starší a větší USB konektor.

USB-C je přirozeným vývojem s mnoha novými funkcemi včetně rychlého nabíjení, až dvojnásobné rychlosti přenosu dat oproti USB 3.0 a menšího tvaru konektoru, který je reverzibilní, což usnadňuje jeho zapojení.

Abyste mohli tato nejnovější USB-C zařízení propojit se zařízeními, která mají jiné konektory - včetně HDMI, Ethernetu, VGA, SD či microSD a běžného rozhraní USB-A, bude pravděpodobně zapotřebí použít USB-C adaptér. 

Víceportové USB-C rozbočovače poskytují více možností připojení. Například nejkomplexněji vybavený rozbočovač od Verbatimu nabízí tři porty USB 3.0, napájecí port USB-C, port HDMI pro připojení k displejům s vysokým rozlišením (4K), gigabitový ethernetový port pro připojení ke kabelovým sítím, SD a microSD slot pro čtení nebo zápis souborů na paměťové karty.

USB-C adaptéry poskytují jednotlivé porty pro specifické požadavky na připojení. Některé modely poskytují připojení HDMI a podporují ultra HD rozlišení 4K. Nové elegantní notebooky a další zařízení s USB-C konektory jsou praktické, ale je nutné si pořídit víceportový rozbočovač nebo adaptér, abyste mohli pokračovat v používání dalších nezbytných periferií.

To může zahrnovat cokoli od televizorů nebo monitorů a externích úložných zařízení, jako jsou pevné disky nebo USB klíče, až po věci, jako jsou powerbanky, síťové kabely nebo sluchátka - v podstatě všechna zařízení, která je třeba ještě připojit nebo nabít z nového notebooku nebo MacBooku.

Mohlo by vás zajímat

Reklama