Autokamera MiVue 803 s pasivním parkovacím režimem a USB-C konektorem

Novinka upozorňuje i na kamery hlídající přejezd na červenou na křižovatkách / Mio
Na českém trhu se objevila nástupkyně oblíbené kamery (MiVue 733), cenově dostupná a o řadu funkcí obohacená autokameru MiVue 803 WiFi 2.5K GPS. Vyšší verze optického senzoru s sebou přináší například vyšší rozlišení či lepší světelnost pro natáčení ve zhoršených světelných podmínkách.

Tato autokamera má mezi novými funkcemi navíc také pasivní parkovací režim, 60 fps (FHD), žádaný USB‑C konektor či vyspělejší informování o radarech, například detailní upozorňování v měřených úsecích. K dispozici je dle webu výrobce i sesterský model s názvem MiVue 802 WiFi 2.5K bez GPS modulu. Obě jsou s českou a slovenskou lokalizací. 

MiVue 803 WiFi zobrazuje vzdálenost a čas (vteřiny) k rychlostní kameře (radary), upozorňuje na kamery hlídající přejezd na červenou (křižovatky, semafory). Novinkou je i moderní funkce upozorňování před úsekovým měřením, na jeho začátku, v jeho průběhu a při jeho skončení.

Poskytuje tak informace o aktuální a průměrné rychlosti vozu a rychlostním omezení v úseku, a navíc čas a metráž zbývající do konce úseku. Řidič tak může upravit rychlost daleko dříve, než na jeho konci a přispět tak k plynulosti dopravy.

Díky upozornění v dostatečné vzdálenosti a v závislosti na rychlosti vozu bude řidič navíc vždy vědět, jak rychle může jet, jde o patentovanou funkci Smart Alert – čím rychleji řidič jede, tím dříve ho kamera upozorní.

Zálohování a přenos videa je možný i do chytrého telefonu, a to díky aktualizované aplikaci MiVue PRO přímo od výrobce. Ta slouží také pro aktualizace autokamery, zejména radarů a případně nového firmwaru autokamery (technologie WIFI OTA).

Kamera do auta pořizující záznam v rozlišení 2.5K 1440 pixelů zachytí veškeré detaily vaší cesty. Je vybavena širokoúhlým objektivem, takže si můžete být jisti, že žádná část vaší cesty nezůstane nezachycena. Ve srovnání s 30 snímky/s umožňuje tato dvojitá hustota dat detailní a plynulý obraz i při vysoké rychlosti jízdy.

Díky integrovanému GPS modulu zaznamenává MiVue 803 WiFi rychlost jízdy, přesnou polohu a čas (razítko ve videu lze případně vypnout). Zajišťuje i automatickou kalibraci času a polohy, a to i po delší době mimo provoz. K dispozici je rovněž sesterský model s názvem MiVue 802 WiFi 2.5K, který GPS modul nemá. 

V případě nehody nebo náhlé změny směru jízdy citlivě zaznamená integrovaný G senzor pohyby vozidla a zajistí, že nahraná data nebude možné přepsat. Mio MiVue 803 WiFi 2.5K GPS je aktuálně k dostání v českých e-shopech už od 2500 Kč.

Zdroj: Mio

Mohlo by vás zajímat

Reklama