Zrcátková autokamera MiVue R850T s vysokým rozlišením, dotykovým displejem a zadní kamerou

Když je motor vypnutý, MiVue R850T se přepne do inteligentního parkovacího režimu / Mio
Nová autokamera společnosti Mio, MiVue R850T, je prvním zrcátkovým modelem v prémiové verzi, tedy s vysokým rozlišením, se senzory STARVIS od Sony, WiFi-5 a řadou pokročilých funkcí pro náročné řidiče.

Model je v provedení „E-Mirror“ a zobrazuje tak situaci před či za vozem přes celý 11.88palcový IPS displej, který je antireflexní i při jasném světle. Záznam doplňuje dle webu výrobce zadní autokamera, a to i při ochraně vozu po zaparkování.

Kamera do auta pořizující záznam v rozlišení 2.5K (tedy 2560 x 1440 pixelů) zachytí veškeré detaily aktuální jízdy. Je vybavena širokoúhlým objektivem, takže žádná část cesty nezůstane nezachycena.

Praktický design, díky kterému je nejenže stylová 11,88palcová kamera MiVue R850T E-mirror dobře integrovaná do jakéhokoliv vozu s kabelem 3 v 1, ale také poskytuje maximální viditelnost pro bezpečnost jízdy, i když je zadní sedadlo plně obsazeno. Díky technologii HDR vyvinuté speciální technologií ladění obrazu společnosti Mio je navržen tak, aby eliminovala odlesky a odrazy při silném světle pomocí režimu zrcadlení a automatického jasu.

Když je motor vypnutý, MiVue R850T se přepne do inteligentního parkovacího režimu. Pokud senzory detekují náraz a/nebo pohyby v blízkosti přední části vozidla, automaticky se aktivuje nahrávání. To pomáhá shromažďovat důkazy, i když nejste ve vozidle (vyžaduje trvalé napájení kamery, např. díky Mio SmartBox III).

Pomocí vybraných hlasových příkazů (ovšem pouze v angličtině) můžete ovládat kameru, jako například vypnutí/zapnutí displeje, vyvolání nouzového nahrávaní, změnu pohledu přední/zadní kamery. 

MiVue R850T WiFi 2.5K zobrazuje vzdálenost a čas (vteřiny) k rychlostní kameře (radary), upozorňuje na kamery hlídající přejezd na červenou (křižovatky, semafory). Novinkou je i moderní funkce upozorňování před úsekovým měřením, na jeho začátku, v jeho průběhu a při jeho skončení.

Poskytuje tak informace o aktuální a průměrné rychlosti vozu a rychlostním omezení v úseku, a navíc čas a metráž zbývající do konce úseku. Řidič tak může upravit rychlost daleko dříve, než na jeho konci a přispět tak k plynulosti dopravy. Díky upozornění v dostatečné vzdálenosti a v závislosti na rychlosti vozu bude řidič navíc vždy vědět, jak rychle může jet, jde o patentovanou funkci Smart Alert – čím rychleji řidič jede, tím dříve ho kamera upozorní. 

Vestavěný superkondenzátor modelu MiVue 955W zaručuje větší odolnost vůči změnám teploty, což poskytuje vyšší úroveň spolehlivosti a ochrany. Zálohování a přenos videa je možný i do chytrého telefonu, a to díky aktualizované aplikaci MiVue PRO přímo od výrobce. Ta slouží také pro aktualizace autokamery, zejména radarů a případně nového firmwaru autokamery (technologie WIFI OTA).  

Integrovaný GPS modul zaznamenává rychlost jízdy, přesnou polohu a čas (razítko ve videu lze případně vypnout). Zajišťuje i automatickou kalibraci času a polohy, a to i po delší době mimo provoz. K dispozici je rovněž sesterský model s názvem MiVue 802 WiFi 2.5K, který GPS modul nemá. Model Mio MiVue R850T WiFi 2.5K je již v prodeji, a to za 8.500 Kč.

Zdroj: Mio

Mohlo by vás zajímat

Reklama