Nový venkovní LTE router poskytuje rychlost až 600 Mbps

Bezdrátové LTE řešení lze použít jako záložní připojení přes více WAN / Zyxel
Nový router LTE7480-M804 poskytuje rychlost až 600 Mbps do mobilní sítě poskytovatele a stabilní připojení k internetu na vzdálených místech, kde se kvůli vysokým nákladům nevyplatí instalace jiných technologií.

V důsledku převedení velké části evropských zaměstnanců na práci z domova mnohé společnosti v současnosti hledají technologie, které jejich pracovníkům umožní dosahovat i v domácím prostředí vysoké produktivity.

Jedním z klíčových předpokladů vysokého pracovního výkonu zaměstnanců pracujících z domova je zajištění spolehlivého a rychlého připojení k firemní síti, což je velký oříšek zejména v místech bez širokopásmového internetu. 

Jako řešení, které lze snadno instalovat a integrovat do jakékoli stávající infrastruktury, se v takovém případě nabízí routery pro širokopásmové připojení po nejnovějších LTE mobilních sítích.

Router lze používat pro hlavní připojení nebo jako zálohu v případě výpadku hlavního širokopásmového připojení, a tím snížit riziko nedostupnosti sítě, které je v době, kdy se na práci zaměstnanců z domova spoléhá stále více organizací, obzvláště nepříjemné.

Router LTE7480 využívá 3GPP UE downlink kategorie 12, tj. technologii LTE s rychlostí downlinku až 600 Mbps prostřednictvím 4 streamů dvou současných přenosů.
Novinka je vybavena integrovanou čtyřsegmentovou anténou s technologií 4×4 MIMO a ziskem až 8 dBi, pro lepší pokrytí a kvalitnější připojení dokáže fungovat i v podmínkách, kdy není zajištěna přímá viditelnost.

Model má funkce bridge a router pro flexibilní nasazení, podporuje PoE napájení standardu 802.3af/at, takže jeho napájení se vyřeší elegantně jediným ethernet kabelem, a díky krytí IP68 zvládne i náročné klimatické podmínky. Router je navíc kompatibilní s bezplatnou aplikací „Zyxel Ally“ umožňující vyhledání místa a orientace, které je z hlediska kvality signálu nejvhodnější k instalaci.

Za zmínku stojí i to, že bezdrátové LTE řešení lze použít jako záložní připojení přes více WAN. Pokud je router LTE7480 použit ve spojení s bránou, která podporuje záložní připojení přes více WAN, jako jsou např. brány Zyxel řady USG, stačí ho připojit k bráně a LTE nastavit jako záložní WAN.

Mohlo by vás zajímat

Reklama