Jak bude vypadat svět za 50 let? Podle odborníků budou součástí života podvodní silnice a samočistící domy

 
Další 2 fotografie v galerii
Do roku 2069 dojde k revoluci v dopravě, a to použitím podvodních trubkových dopravních systémů / Samsung
Odborníci tvrdí, že během příštích 50 let se můžeme těšit na velmi zajímavé novinky. Předpovědi byly sestaveny skupinou akademiků z různých oborů.

Podvodní dálnice, cestování pomocí vznášedel a prázdniny ve vesmíru, to jsou jenom některé vymoženosti, které budou běžné za 50 let. Alespoň tak to předpověděla nová zpráva o budoucích technologiích.

Předpovídá také hromadnou výrobu 3D tištěných orgánů, implantáty pro zdraví, které umožní sledování zdravotního stavu i v domácím prostředí a samočistící domy. Předpovědi byly sestaveny skupinou akademiků, včetně prezidentky TechUK Jacqueline de Rojasové, ředitele techniky a vzdělávání na Královské akademii inženýrství Dr. Rhyse Morgana a potravinářského futurologa Dr. Morgaina Gayea.

Zprávu si nechala vypracovat společnost Samsung při příležitosti slavnostního otevření nového „zážitkového prostoru“ a prodejny v King's Cross v Londýně, kde se budou konat technické konzultace. Do roku 2069 prý dojde k revoluci v dopravě, a to použitím podvodních trubkových dopravních systémů mezi Velkou Británií, kontinentální Evropou a dalšími regiony, kde se vysokorychlostně budou přepravovat cestující mezi některými zeměmi za kratší dobu než hodinu.

Létající taxíky a autobusy budou také používány v městských oblastech ke snížení přetížení dopravy, zatímco dálkové cestování bude zahrnovat opakovaně použitelné rakety létající v horní atmosféře a při vysoké rychlosti, což zkrátí dobu cestování mezi Londýnem a New Yorkem na méně než 30 minut.

Virtuální společníci a pečovatelé se stanou běžnou záležitostí. Budou sledovat zdravotní stav člověka po celý život a budou schopni příznaky přeložit do jakéhokoli jazyka. Velkoplošný 3D tisk životně důležitých orgánů nabídne jejich okamžité nahrazení u těch, kteří je potřebují. 

Hmyz se stane klíčovým zdrojem bílkovin. Kuchyně budoucnosti budou vybaveny nástroji pro sběr hmyzu. Jacqueline de Rojasová, spoluautorka zprávy, říká: „Příštích 50 let přinese největší technologické změny a inovace, jaké jsme kdy viděli v naší práci i volném čase. Digitální revoluce, stejně jako průmyslová revoluce před 250 lety, torpéduje všechny naše předpoklady o tom, jak bude probíhat náš budoucí život.“

Zpráva se také ptala Britů, které z předpovědí by se měly stát skutečně realitou, a 63 % dotázaných uvedlo, že preferuje samočistící domy poháněné robotickou technologií, dále následují implantáty pro sledování zdravotních statistik a létající taxíky a autobusy.  

Mohlo by vás zajímat

Reklama